top of page

Ali-Ketola Gård med sitt vackra älvlandskap och omgivande skogar erbjuder utmärkta ramar för lugna vandringar i naturen, paddling på Kumo älv eller kanske minigolf och pilkastning på gårdstunet.
På Ali-Ketola Gård kan du slappna av på det sätt som passar dig bäst. Som en ny tjänst erbjuder vi våra kunder som tilläggsbeställning även ledda motionstjänster, konditionstest och föreläsningar med olika teman om välbefinnande. Läs mer om aktiviteterna senare på den här sidan.

 

I Kumoregionen och Satakunta finns många olika slags aktiviteter och programtjänster, från besök på en rengård till ridning och från fyrhjulingssafari till fiske. Vi hjälper er gärna arrangera önskade aktiviteter även utanför gården.

NJUT AV NATUREN I LUGN OCH RO

ELLER SVETTAS PÅ LEDDA LEKTIONER

BASTUR

På Ali-Ketola Gård finns flera bastur och utbudet omfattar både en traditionell vedeldad bastu, en eluppvärmd bastu och en stämningsfull rökbastu på älvstranden. Du hittar mer information och priser under fliken Utrymmen.

BASTUBEHANDLINGAR

Skäm bort kropp och själ under bastubadet och boka en bastubehandling i samband med bastubadet.

Du kan till exempel slappna av i Rosenbastun:

Kroppen tvättas med rosenprodukter, kropps- och ansiktspeeling, dessutom används rosenolja och -serum. Behandlingen inkluderar fotbad i bastun. Alla behandlingar genomförs i den traditionella vedeldade bastun.

ROSENBASTU:

300 €/5 pers.
 

Fråga även om andra bastubehandlingar!

PADDLING

Utforska vackra Kumo älv från vattnet!
Våra kanoter är kanadensare (indiankanoter) samt enmans- och dubbelkajaker. Hos oss får du också all den utrustning du behöver för att din paddlingstur ska vara helt säker. Du kan hyra en kanot för några timmar eller för flera dagar. En guide deltar på gruppturerna och utflykterna lämpar sig därför även för nybörjare.
Kumo älv bjuder paddlarna på vackra åker- och dallandskap, strömmar och stilla vatten.

ATT HYRA KANOT:

10 €/kanot/timme
eller
25 €/kanot/dygn

 

(Inkluderar kanot, paddlar och flytvästar)

Här hittar du bra paddlingskartor, Kokemäenjoen Veneilijät Ry webbplatts.

VÄLBEFINNANDE- OCH
MOTIONSTJÄNSTER

I dagens stressiga livsrytm är det allt viktigare att ta hänsyn till ett övergripande välbefinnande samt ork i arbetet och vardagen. Som en ny tjänst erbjuder vi våra kunder olika slags välbefinnande- och motionstjänster. Via oss får du till exempel ledda motionstimmar, från rörlig stavgymnastik till effektiv HIIT-träning, olika slag av ledda avslappningsövningar för kropp och själ samt konditionstest. Du kan även direkt via oss beställa olika föreläsningar om välbefinnande, till exempel om betydelsen av kost, sömn och vila för att orka. Tjänsterna produceras av vår samarbetspartner PAWA Training som även är känd som officiell träningspartner för Tough Viking Helsingfors.

Blev du intresserad? Kontakta oss så berättar vi mer!

KYRKBÅTSRODD

Har du någon gång rott en kyrkbåt? Samla ett kompisgäng eller en grupp arbetskamrater och ge er ut på Kumo älv för att njuta av det vackra landskapet på det mest traditionella sättet. Kyrkbåtsrodd är ett utmärkt sätt att tillbringa en trevlig dag tillsammans och lära sig effektivt lagarbete i naturens stillhet.

ATT HYRA KYRKBÅT:

250 €/4h

(Inkluderar båten, årorna och flytvästar - minimi 10 pers.)

CYKLING

Koppla av och njut av landsbygdslandskapet i Kumo på cykel. Vid Ali-Ketola Gård kan du hyra en “stugcykel” och till exempel cykla till Kumo centrum via dammen vid Kolsi Kraftverk eller Pappila.

10 €/cykel/dygn

FOTVANDRING
FISKE OCH METE

Kumo älv är känd som en utmärkt fiskeälv där man utöver gäddor och andra älvfiskar även kan fånga värdefisk såsom gös och sik.

När man metar i ån får du nästan säkert fångst. På Ali-Ketola Gårds brygga känns det skönt att sitta och njuta av sommardagen medan du håller ett öga på flötet. Av fångsten kan du själv steka en smaklig måltid över elden i den öppna spisen på Rökbastuns terrass. Metspöet får du låna från gården.

Om du är intresserad av flugfiske hittar du här mer information om några forsar i närområdet, på cirka 30 minuters körtid från Ali-Ketola Gård.

Arantilankoski

Huittisen alueen kosket

Nakkilankosket

För den som längtar efter naturens lugn och vacker vandringsterräng finns mångsidiga möjligheter till fotvandring. På ett kort köravstånd finns Puurijärvi-Isosuo nationalpark och vandringslederna i Sääksjärvi med sina vindskydd. Terrängen omkring sjön Joutsijärvi erbjuder en upp till 27 km lång vacker och njutningsfull vandringsled. Du kan även vandra i skogarna omkring Ali-Ketola Gård och beroende på tidpunkten för ditt besök kan du under vandringen plocka blåbär, lingon eller kanske kantareller. Det finns alltså många olika alternativ!

Läs mer om de vandringsobjekt vi rekommenderar i länkarna nedan!

 

Joutsijärvi

Puurijärven ja Isosuon kansallispuisto

Pitkäjärven Hiipireitti

FINNISH
SWEDISH
ENGLISH
GERMAN
CHINESE
RUSSIAN
bottom of page